A A A
drukujIm się udało!

Piekarnia zmieniła swoje oblicze

25-08-2010

 

Piekarnia istnieje na rynku do 19 lat. W ubiegłym roku firma przeprowadziła projekt, który zmienił oblicze pracy przedsiębiorstwa. - W ramach wsparcia, jakie dostaliśmy z RPO, zakupiliśmy m.in.: 2 silosy do przechowania mąki, linię do krojenia chleba czy żurownik - wymienia szefowa piekarni Agnieszka Grela. Silos, czyli urządzenie do przechowywania mąki, jest w pełni zautomatyzowany. - Nie ma tam dostępu żadnych zanieczyszczeń - mówi Agnieszka Grela. - Urządzenie dozuje mąkę do wymaganych procesów i jest o wiele bardziej sterylne - dodaje. Poza tym, pracownicy nie musza ręcznie przenosić mąki z hali do hali, cały transport załatwia maszyna.

Linia do krojenia chleba to także duże usprawnienie. - Wcześniej używaliśmy do tego krajalnicy - wyjaśnia Agnieszka Grela. - Teraz wszystko idzie linią do odpowiedniego działu. Chleb jest na taśmie krojony i pakowany - dodaje. Nowe wyposażenie piekarni pozwoli na rozszerzenie oferty Greli.

Jak to zrobić, by tak jak piekarnia wszystko poszło gładko? - Przede wszystkim należy zawsze pytać agencję, jeśli pojawią się jakiekolwiek problemy, czy wątpliwości - przestrzega Agnieszka Grela. - Pracownicy LAWP powinni nam wszystko podpowiedzieć. Istotne jest także odpowiednie rozeznanie rynku, co do naszych potrzeb - dodaje.

wróć
Twoja opinia
RPOWL na youtube